Епідемія лихоманки Ебола виходить з-під контролю, - Обама

Президент США Барак Обама закликав світову спільноту до рішучих дій у боротьбі з лихоманкою Ебола

Про це заявив американський лідер на прес-конференції за участю експертів в галузі охорони здоров'я, що відбулася 16 вересня в Центрі з профілактики та контролю захворювань (CDC) в Атланті, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

"На жаль, реальність така, що перш ніж ситуація покращиться, епідемія ще більше загостриться. Але світове співтовариство ще має можливість врятувати незліченну кількість життів", - сказав Обама. 

За словами Обами, спалах вірусу Ебола в Західній Африці становить загрозу безпеці всього світу, і якщо епідемію, що вийшла з-під контролю, не зупинити, її жертвами можуть стати десятки, а то й сотні тисяч людей. 

"Нам необхідно діяти швидко", - сказав він. 

Барак Обама представив в Атланті план дій по боротьбі з епідемією. Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на відомості, що надійшли з американських урядових кіл, на його реалізацію Сполучені Штати виділяють додатково 500 мільйонів доларів. 

Напередодні ООН запросила мільярд доларів на боротьбу з епідемією лихоманки Ебола в Західній Африці. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на сьогоднішній день хвороба забрала життя 2461 людини. Найбільш сильно від лихоманки постраждали Ліберія, Гвінея і Сьєрра-Леоне.