Фотожурналістка з Ірану відмовилася від нагороди у 50 тис. євро

Переможниця конкурсу Carmignac Gestion Photojournalism Award повернула приз через "непримиренні розбіжності" з організаторами

Іранська фотожурналістка НевшаТаваколіан вирішила повернути грант у 50 тис євро, отриманий у конкурсі Carmignac Gestion Photojournalism Award за її фотопроект про Іран. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці

«У зв'язку з непримиренними розбіжностями щодо презентації моєї роботи, я повертаю грошову винагороду і звільняю місце переможця в Carmignac Gestion Photojournalism Award 2014, анулюю свою співпрацю з цією організацією і її керівником, французьким інвестиційним банкіром Едуардом Карміньяком», - написала Таваколіан. 

За її словами, Карміньяк наполягав на редагуванні її фотографій та супровідних текстів до них, а останньою краплею стала зміна назви її проекту з «Порожніх сторінок іранського фотоальбому» на «Втрачене покоління».

На думку Таваколіан, це призвело б до повної зміни суті проекту, який задумувався як чуйний погляд на життєві реалії того покоління іранців, до якого належить сама фотожурналістка. Після правок акценти б різко змістилися і проект дав би інший погляд на Іран - грубий та заангажований, вважає переможниця конкурсу. 

«Мою творчу свободу і мою чесність не можна купити», - закінчує своє послання Таваколіан.

Нагадаємо, нещодавано вперше жінка-математик отримала найпрестижнішу нагороду планети у своїй сфері.