Громадські активісти вимагали люстрації в керівництві фіскальної служби

Біля будівлі Кабінету міністрів України відбувся масовий пікет з вимогами люстрації співробітників Державної фіскальної служби

Зокрема, активісти були обурені нещодавнім призначенням найближчого соратника побіжного міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко, генерал-лейтената міліції Сергія Міщенка на пост глави департаменту ДФС , передає «Апостроф».

На думку протестувальників, керівництво ГФС проявило некомпетентність і неповагу до Евромайдану, призначивши одного з одіозних представників режиму Януковича на одну з ключових посад у фінансовій службі. 

В бутність Захарченка главою ДПС, Міщенко очолював департамент податкового контролю ДПСУ, а після переходу в МВС, з 2012-го по 2014 рік очолював департамент по боротьбі з економічною злочинністю МВС України. 

Як повідомлялося, вчора Верховна Рада України прийняла закон про «Про очищення влади», яким вводиться практика проведення перевірок при призначенні громадян на посади в органах влади, а також для перебуваючих на державних посадах. Цим законом передбачається люстрація осіб, які займали вищі пости у виконавчій і судовій владі в період президентства Віктора Януковича, а також силовиків, які керували територіальними органами МВС і СБУ під час Майдану, і інших держслужбовців, що дискредитували себе.