Канада та Україна відновлять співпрацю щодо запровадження вільної торгівлі між державами

У рамках візиту до Канади президент України Петро Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром Канади Стівеном Гарпером

Про це повідомили у прес-службі глави держави, передає Еспресо.TV.

Президент України високо оцінив допомогу Канади у сприянні зміцненню обороноздатності України та виділення канадською стороною фінансових ресурсів для реалізації ініціативи НАТО з удосконалення системи логістики і стандартизації ЗС України.

У прес-службі наголосили, що сторони також домовилися відновити спільну роботу з підготовки проекту українсько-канадської Угоди про вільну торгівлю та обговорили питання можливості започаткування переговорів про спрощення Канадою візового режиму для українських громадян.

Крім того, повідомляється, що на зустрічі було обговорено широке коло питань розвитку двостороннього співробітництва, зокрема, перспективи розширення взаємодії в інвестиційній та енергетичній сферах.

Глава держави окремо подякував канадській стороні за надання Україні кредиту у розмірі $ 200 млн. на відновлення економіки та забезпечення соціальної і стабільності.

Нагадаємо, напередодні Канада ввела новий пакет санкцій проти Росії, які торкнулися "Ощадбанку" і низки російських підприємств.