Поблизу українського кордону Росія випробувала нові вогнемети "Солнцепек"

В суміжному з Україною Південному військовому окрузі російська армія провела стрільби з найпотужнішої вогнеметної системи реактивного вогню "Солнцепек" калібру 220 міліметрів

Про це повідомляє прес-служба Південного військового округу, пише Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Як зазначається, стрільби пройшли в рамках масштабних навчань російської армії.

"Солнцепек" - це потужна протипіхотна зброя на базі танка, яка використовує реактивні боєприпаси об'ємного вибуху і систему ведення залпового вогню. Один залп з такої установки гарантує уражання на площі до 40 тисяч квадратних метрів», - пише ТСН.

 При цьому в новому боєприпасі була збільшена дальність до 6 кілометрів, що дозволяє установці вести вогонь за межами ураження протитанкових засобів.

"Із застосуванням даного снаряда дальність стрільби з ТОС-1А "Солнцепек" збільшена майже у 2 рази і зросла до 6 кілометрів, також збільшена маса бойової частини снаряда, в результаті чого ефективність вогневого ураження комплексу зросла на 15-20%", - заявляє прес-служба військового округу.

Крім того, в рамках навчань був використаний модернізований реактивний вогнемет "Шмель-М". В модернізованій версії практично у два рази збільшена дальність стрільби до 1,7 кілометра.