Селище Побєда після ракетного обстрілу

Позиції методично знищувалися прицільним вогнем з 1 по 4 вересня

Поряд з селищем Перемога, що в 50 кілометрах на захід від україно-російського кордону і в 90 кілометрах на північ від Луганська, ще 2 тижні тому розташовувався штаб оперативного командування «Північ», передає Еспресо.TV, з посиланням на informator.lg.ua. 

Тут дислокувалася техніка та близько 6 тисяч українських військових. На початку вересня ці позиції піддалися потужним ракетним обстрілу з території Російської Федерації. 

Вогонь коректувався за допомогою безпілотників, які практично безперервно кружляли над розташуванням штабу. Військові кажуть, що російська сторона попередила про обстріл заздалегідь - штабу був висунутий ультиматум: покинути розташування протягом 72 годин. За цей час практично вся техніка та артилерія були вивезені, а особовий склад передислокований. В момент удару на позиціях, за словами військових, перебувало близько 20 військовослужбовців і близько двох десятків одиниць техніки, яку до того часу не встигли вивезти. Вся вона була знищена прицільним вогнем. Особовий склад зазнав втрат. Тепер місце, де ще недавно розташовувався штаб, нагадує випалену пустелю. Військові відвозять залишки машин. Жителі селища збирають металобрухт, щоб заробити трохи грошей на ремонт зруйнованих дахів і вибитих вікон, і сподіваються, що жах, який їм довелося пережити, більше не повторитися. На щастя, ніхто з мешканців Побєди не постраждав.

У різних місцях селища досі знаходять ракети «Смерча», що не розірвалися і капсули від касетних боєприпасів - саме ними, за словами місцевих жителів, були обстріляні військові та жителі Побєди. Місцеві фермери не можуть приступити до сівби озимих - на випалених полях навколо селища лежать десятки ракет, які не розірвалися.