Шустер відсудив у "Інтера" майже 2 млн грн

«Савік Шустер Студія» в двох судових інстанціях довела, що правомірно зажадала від телеканалу «Інтер» доплати за зняті торік передачі Шустер Live

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання «Тиждень.ua».

Так, 9 вересня Апеляційний господарський суд Києва підтвердив, що відповідач зірвав терміни оплати за вироблений контент і повинен заплатити позивачеві 1,9 млн грн штрафу.

Зазначимо, що передачі «Шустер Live» виробництва студії виходили на «Інтері» з лютого 2013, а в грудні низка ЗМІ повідомила, що телеканал відмовився продовжувати контракти з командою проекту, так як у сторін виник конфлікт.

Згідно з документами, розміщеними в реєстрі судових рішень, кожен випуск «Шустер Live» обходився «Інтеру» в $50 тис. Всього в четвертому кварталі минулого року студія мала зробити і передати телеканалу 15 таких програм, але за погодженням з каналом було передано 14 .

До 1 січня поточного року перед студією накопичилася заборгованість в розмірі 3,8 млн грн. «Інтер» перерахував останній транш по гонорару тільки 31 січня. А вже навесні «Савік Шустер Студія» виставила телеканалу новий рахунок.

"Студія нарахувала «Інтеру» не лише незначну пеню за розрив, але ще й максимальний штраф, який передбачав договір у разі зриву термінів виплати - 50% від суми боргу. У березні студія звернулася з цією претензією до «Інтеру» - і була проігнорована. Тому подала позов до суду. У першій інстанції студія успішно виграла ще в травні", - пише видання.

Однак представники телеканалу «Інтер» не повідомити, чи будуть звертатися з касацією до суду.

Нагадаємо, з 29 листопада трансляція передач Шустера припинилася після того, як в студію прийшло кілька опозиційних політиків.

Тепер передачі йдуть на «Першому Національному» та телеканалі «24».