США не використовуватимуть в Іраку та Сирії сухопутні війська

Президент США Барак Обама не планує використовувати американські сухопутні війська в Іраку і Сирії для боротьби з бойовиками терористичного угрупування "Ісламська держава"

Про це повідомив сьогодні журналістам прес-секретар Білого дому Джош Ернест, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Раніше 16 вересня на слуханнях в сенаті американського Конгресу голова Комітету начальників штабів збройних сил США генерал Мартін Демпсі сказав, що допускає можливість використання американських сухопутних військ проти Ісламської держави.

"Якщо в якийсь момент виникне ситуація, при якій, на мою думку, нашим радникам буде необхідно супроводжувати іракські війська в наступі на певні цілі Ісламської держави, то я буду рекомендувати президенту зробити такий крок", - сказав він, виступаючи в комітеті у справах збройних сил разом з міністром оборони США Чаком Хейгел.

У такій ситуації "я звернуся до президента з рекомендацією, яка, можливо, буде передбачати використання сухопутних військ", повторив Демпсі, відповідаючи на уточнюючі запитання сенаторів.

В свою чергу Джош Ернест зазначив, що генерал мав на увазі "гіпотетичний сценарій", по якому можуть розвиватися події. Він зазначив, що президент США ясно дав зрозуміти, що "він не буде розгортати наземні війська для участі у військових діях в Іраку або Сирії".