У Британії вперше випробували вакцину від вірусу Ебола на людині

У Великій Британії вперше провели випробування пробної вакцини від смертельного вірусу Ебола на людині

Якщо результати будуть вдалі, то препарат буде направлений у західну Африку для боротьби з епідемією, передає Еспресо.ТV з посиланням на ИТАР-ТАСС

Першим добровольцем стала жителька міста Оксфорд 48-річна Рут Аткінс.

"Я погодилася, бо ситуація в західній Африці жахлива, і, будучи частиною цього процесу я зможу зробити невеликий внесок і вплинути на вирішення ситуації", - розповіла вона, додавши що оголошення про необхідних волонтерів вона почула по радіо. 
Через годину після вакцинації, Аткінс сказала, що "відчуває себе абсолютно нормально". 

Аткінс є першою із 60 здорових осіб, які будуть вакциновані для того, щоб з'ясувати, чи має експериментальне щеплення які-небудь побічні ефекти. Повідомляється, що дослідження за участю тварин досі не показали негативних наслідків. 

"Це перші випробування вакцини і має минути якийсь час, перш ніж ми дізнаємося, чи може вона захистити людей від Еболи. Але ми налаштовані оптимістично і сподіваємося, що вона може виявитися корисною в боротьбі з цією хворобою в майбутньому", - зазначив професор Адріан Хілл, який займається тестуванням препарату. 

За даними газети The Guardian, незважаючи на те, що поки ще не завершені тести, препарат вже запущений у масове виробництво, випущена перша партія в 10 тис. доз.