Арештований олігарх Євтушенков допомагав Януковичу організовувати сепаратистський бунт на Донбасі, - Латиніна

Російський олігарх Володимир Євтушенков, якого нещодавно посадили під домашній арешт, був добрим другом колишнього президента-втікача Віктора Януковича і брав активну участь в організації сепаратистського бунту на Донбасі, який переріс у війну

Про це в ефірі «Эхо Москвы» розповіла журналістка Юлія Латиніна, передає Еспресо.TV

«Я б не порівнювала домашній арешт Євтушенкова з десятьма роками, які відсидів Ходорковський. Я б порівнювала це зі справою Голдовського, якого посадили з одного боку «по беспределу», а з іншого - абсолютно заслужено. 

Євтушенков не просто слідував путінським правилам, бо таке життя, він був активний гравець по путінських правилах, з ким у ФСБ він був не розлий вода - подейкують на ринку. Чому ці ФСБшники наїжджали на бізнес, наскільки я розумію, теж всім відомо. 

Пан Євтушенков, наскільки я знаю, був одним із близьких друзів Януковича і співвласником мисливського господарства «Кедр», яке відігравало в Україні роль кооперативу «Озеро». І потім, наскільки я розумію, був одним з посередників, які зводили Януковича після його втечі з тими людьми, які влаштували все це в Україні. Про подробиці краще запитати донецького губернатора Таруту, який ще на самому початку донецької історії називав мені, на мій подив, ім'я Євтушенкова.

Мабуть, Євтушенков намагався бути посередником в українській історії. Бо відчував у себе за спиною грізне дихання Сєчіна, який хотів забрати у нього «Башнефть», судорожно шукав якісь козирі. 

Загалом, з моєї точки зору, це бійка бульдогів під килимом. І якщо Єжова посадили, це не робить з нього жертву режиму. Тим більше що посадили Євтушенкова як Євгенію Васильєву - під домашній арешт», - сказала Латиніна. 

Нагадаємо, 16 вересня у Росії взяли під домашній арешт голову ради директорів ВАТ АФК "Система", мільярдера Володимира Євтушенкова. Арешт мільярдера пов'язаний із кримінальною справою щодо Башнефти - за фактом розкрадання акцій підприємств, що входять в паливно-енергетичний комплекс Республіки Башкортостан, і їхньої легалізації.

Відзначимо, Володимир Євтушенков входить в топ-20 найбагатших бізнесменів Росії. За оцінкою місцевого Forbes, його статки становлять $ 9 млрд.