ЦВК розпустила Васильківську міську виборчу комісію

Центрвиборчком ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень Васильківської міської виборчої комісії у зв'язку з грубим порушенням нею норм чинного законодавства

Відповідне рішення підтримали 8 із 15 членів ЦВК на засіданні в середу, повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Укрінформ".

«Достроково припинити повновження всього складу Васильківської міської виборчої комісії Київської області у зв'язку з одноразовим грубим порушенням нею Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», - йдеться у постанові.

За словами заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, таке рішення пов'язане з тим, що в день прийняття постанови Васильківським тервиборчкомом від 10 липня про реєстрацію Сергія Сабова мером Василькова, якого обрали на посаду 25 травня, комісія не мала повноважного складу.

Крім того, вона зауважила, що на той час Сабов офіційно мав статус фізичної особи-підприємця, що суперечить нормам чинного законодавства.

«На момент звернення Сабова про його реєстрацію Васильківським міським головою він вважався фізичною особою підприємцем у зв'язку з відсутністю в Єдиному державному реєстрі запису про припинення його підприємницької діяльності», - наголосила Усенко-Чорна.

Вона також повідомила, що зазначені правопорушення також підтверджені ухвалами Київського окружного адміністративного суду від 17 червня та Вищого адміністартивного суду від 17 липня.

Водночас заступник голови ЦВК підкреслила, що політичні партії можуть подати свої кандидатури для включення до складу Васильківської міської виборчої комісії не пізніше 12-ї години 19 вересня цього року.