Глава Англіканської церкви висловив сумнів в існуванні Бога

Глава Англіканської церкви архієпископ Кентрберійскій Джастін Уелбі заявив, що ситуація в світі змушує його сумніватися в існуванні Господа

За словами архієпископа, він вже не раз сумнівався в існуванні Бога, "через панівну несправедливість у світі", пише The Independent.

"Днями я молився про щось, під час пробіжки, і прийшов до питання, адресованому Всевишньому: подивися, все це дуже добре, але чи не час зробити що-небудь, якщо ти тут?", - говорить архієпископ. 

Також глава Англіканської церкви поділився, що в різних життєвих ситуаціях він не раз задавався питанням "якщо Бог є, де він?". 

При цьому Джастін Уелбі зазначив, що від нього, як від глави Англіканської церкви, подібних висловлювань навряд чи хтось очікує. У продовження своїх роздумів, архієпископ привів в приклад біблійний псалом 88, який "сповнений сумнівів". Уелбі також підкреслив, що "сам Бог вірить, навіть тоді, коли люди втрачають віру". 

Церква Англії є членом Англіканської спільноти - об'єднання адміністративно незалежних помісних англіканських Церков, які перебувають в єдності з Церквою Англії та її примасом - архієпископом Кентерберійським. 

У даний час в світі налічується близько 70 мільйонів англікан, об'єднаних в 44 церкви, провінції і екстра-провінції в 161 країні.

Нещодавно президент України Петро Порошенко нагадав єпископам УПЦ МП, що вони самостійна та незалежна Церква.