Ультраси у балаклавах розігнали мітинг комуністів у Харкові

Молоді люди у балаклавах розігнали мітинг комуністів у Харкові

Як передає Інтерфакс, близько 50 людей вийшли на пл. Свободи до будівлі Харківської облдержадміністрації, щоб провести мітинг і перфоманс проти зниження соціальних стандартів, передає Еспресо.TV

Учасники акції були відокремлені міліцейським кордоном від намету «Усе для перемоги», встановленого проукраїнськи налаштованими харків’янами.

На учасників мітингу напала група невідомих людей у масках, сталася сутичка. За словами першого секретаря Харківського обкому КПУ Алли Александровської, нападники намагалися відібрати партійні прапори, плакати і пошкодили мікрофон. Міліція відтіснила нападників, і вони втекли у бік саду Шевченка. Також  За словами Александровська зазначила, що організатори мітингу мають намір подати заяву в міліцію.

Мітинг також супроводжувався словесними перепалками комуністів і прибічників єдиної України (і перехожих, і тих, які проїздили повз у машинах).

Під час перфомансу про те, як народ, обурений зниженням соціальних стандартів, скидає уряд, молоді люди у балаклавах почали кидати в учасників акції яйця, яблука, помідори та димові шашки. Деякі з учасників акції підбирали шашки і кидали їх у нападників.

Увага: у відео присутня ненормативна лексика.

Як повідомляє АТН, в результаті бійки на площі Свободи серйозно постраждало два активіста. Це хлопець 15 років і чоловік 30 років. Обох забрала швидка, - повідомляють очевидці. Проукраїнськи налаштовані харків'яни кажуть: їх обурило те, що на мітингу комуністів звучали антидержавні гасла. Решта на площі учасники комуністичного мітингу на журналістів «АТН» реагували агресивно, намагалися вибити мікрофон. 

Міліція перегрупувалася і вивела комуністів із площі.Нікого з нападників не затримували.