МВФ: Ризики для світової економіки посилилися

Міжнародний валютний фонд попереджає, що останнім часом ризики для світової економіки істотно зросли

Як підкреслюється в доповіді, яка МВФ представив напередодні у Вашингтоні, занадто експансивна кредитно-грошова політика розвинених країн, криза в Україні, близькосхідний конфлікт, епідемія лихоманки Ебола, - всі ці фактори, на думку експертів, загрожують економічній стабільності на планеті, повідомляє DW.

Тим не менше, навіть не зважаючи на збільшені ризики, Міжнародний валютний фонд виключає можливість різкого спаду світової економіки. Більш того, експерти очікують, що вже до кінця нинішнього року, а також весь 2015 в світі спостерігатиметься деякий економічний підйом.

Однак, як вказують фахівці фонду, розвиток світової економіки буде йти більш повільними темпами, ніж прогнозувалося ще на початку цього року. При цьому особливу заклопотаність експертів викликає сильне ослаблення темпів економічного зростання в єврозоні.

Особливим фактором економічного підйому в світі стане спрямована на усунення інфляції кредитно-грошова і фінансова політика розвинених індустріальних країн, відзначається в доповіді МВФ. У той же час занадто експансивна кредитно-грошова політика загрожує тим, що вона стимулює до ризикованих операцій, застерігають експерти.

За оцінками фонду, курс на зміну своєї кредитно-грошової політики візьмуть в першу чергу США, в той час як в єврозоні та Японії на передній план вийде така проблема, як боротьба із занадто низькою інфляцією.