Обама дуже повільно приймає рішення, а Конгрес уже має свою сформовану думку, - журналіст

Журналіст української служби "Голосу Америки" (США) Тетяна Ворожко зазначила, що американці повністю підтримують Україну, але воювати заміть українців вони не будуть

Таку думку вона висловивла в ефірі Еспресо.TV

"Конгрес захищає Україну і це двопартійна підтримка. Деякі демократи навіть є більшими яструбами ніж республіканці. Білий дім не сказати, що не підтримує Україну. Барак дуже багато робить, прийняті санкції. Але Обама дуже повільно приймає рішення. Йому треба вислухати всі точки зори. А Конгрес уже має свою сформовану думку", - наголосила вона. 

Також, за словами журналістки, українцям потрібно зрозуміти, що США підтримають морально і допоможуть зі зброєю, але воювати за Україну вони не будуть. Більше того, бояться, щоб не повторилась ситуація з Афганістаном і Іраком. 

"Американці не розуміють до кінця, що йдеться тільки про поставку зброї. Звичайні американці одразу згадують про Ірак, про Афганістан. Це наше завдання нагадувати їм, що ми хочемо лише зброї, українці воюють самі", - зазначила вона.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом в Сполучених Штатах Америки. Сьогодні він виступив з доповіддю перед Конгресом США, який вітав українського президента стоячи гучними оплесками. Потому, Порошенко матиме зустріч з американським президентом Бараком Обамою.