PIMCO: Економіку Росії чекає рецесія в 2015 році

Pacific Investment Management Co., якій належить найбільший на борговому ринку світу фонд, очікує спаду в російській економіці в 2015 році

При цьому PIMCO не виключає посилення санкцій Заходу щодо Росії і відзначає, що перспективи РФ залежатимуть від розвитку подій на Україні, повідомляє "Фінмаркет".

Експерти фонду також прогнозують, що економіка Китаю найближчим часом буде демонструвати більш повільне і менш стабільне зростання на тлі збереження ознак надлишку позикових коштів як у фінансовому, так і в реальному секторі.

"Наш короткостроковий прогноз по Китаю залишається песимістичнішим за консенсус: ми очікуємо уповільнення зростання приблизно до 6,5% протягом 2015 року, - йдеться в огляді портфельного керуючого PIMCO Сауміл Паріх. - Ступінь нашої впевненості в економічному зростанні КНР в короткостроковій перспективі нижче, ніж в відносно інших країн".

Сукупний ріст економіки Бразилії, Росії, Індії та Мексики сповільниться в наступному році до 2% з 3-5% в попередні роки. Паріх вважає, що Бразилія і РФ при цьому продовжать орієнтуватися на Китай як джерело зовнішнього попиту.