Порошенко переконаний, що у Горлівці буде пам'ятник загиблому Рибаку

Президент України Петро Порошенко переконаний, що центральна площа Горлівки буде названа на честь міського депутата Володимира Рибака, якого закатували терористи так званої "ДНР"

Про це він сказав у своєму виступі на спільному засіданні палат Конгресу США сьогодні у Вашингтоні, передає Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Зокрема, він розповів про "українського героя Володимира Рибака, 42-річного батька двох дітей, члена муніципального парламенту в місті Горлівка".

"15 квітня він вийшов проти сепаратиста, російського спецназівця під сепаратистським прапором, перед будівлею місцевої адміністрації", - сказав Порошенко.

"Так само, як Решата Аметова, його було викрадено і піддано тортурам. Його останні години, мабуть, були жахливими. Його тіло було знівечене", - сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що скоро настане той час, коли центральну площу Горлівки "буде названо на честь Володимира і школярі приноситимуть квіти до його пам'ятника".

 

Нагадаємо, 22 квітня правоохоронці виявили в річці Торець біля смт Райгородок Донецької області тіла двох загиблих зі слідами тортур. Одним із них виявився депутат Горлівської міської ради від партії "Батьківщина" Володимир Рибак.

Згодом було встановлено, що тіло другого загиблого належить студенту Київського політехнічного інституту Юрію Поправку.

Пізніше СБУ заявила, що до вбивства депутата з Горлівки причетні працівники ГРУ Росії.