У Маріуполі на день міста пройде парад вишиванок

Маріуполь 20 вересня відсвяткує своє 236-річчя і проведе парад вишиванок.

Як повідомили в прес-службі Маріупольської міськради, відкриття свята відбудеться о 12.00 на Театральній площі, передає Еспресо.TV, з посиланням на сайт 0629

Міський голова Юрій Хотлубей привітає маріупольців із святом, після чого під гімн України почнеться яскраве і видовищне шоу - парад вишиванок. Під час параду кожен маріуполець зможе висловити любов до свого міста, Україні і заявити про бажання миру. 

О 13.00 у Театральному сквері біля фонтану розпочнеться робота майданчиків національних культур. Тут всі охочі зможуть ознайомитися з творчістю різних національних громад Маріуполя. 

Урочисте святкування Дня міста продовжиться на площі біля магазину «1000 дрібниць». В 15 годин жителів і гостей міста чекає яскрава концертна програма від творчих колективів Першотравневого району, а з 16.00 до 18.00 - кращих творчих колективів Маріуполя. 

О 19.00 біля фонтану в Театральному сквері відбудеться розважальна програма, організована ініціативною молоддю. Тут всі охочі зможуть потанцювати під популярні хіти. 

Варто сказати, що за результатами опитування, проведеного сайтом 0629 - 50,8% маріупольців вважають, що зараз не час розваг через складну обстановки навколо міста. 26,7% опитаних вважають, що ці заходи допоможуть жителям відволіктися від проблем. 14,6% вважають, що в місті повинні проводитися тільки патріотичні заходи, а ще 8% респондентів відповіли, що їм все одно чи будуть відзначати День міста в Маріуполі чи ні. 

В опитуванні взяли участь 2226 чоловік.