Як російський екс-тренер "Донбасу" кидав в суддю пляшки і показував непристойні жести

Дисциплінарний комітет Континентальної хокейної ліги (КХЛ) дискваліфікував на шість матчів головного тренера астанінського "​​Бариса" Андрія Назарова за непристойну поведінку в матчі у Владивостоці проти місцевого "​​Адміралу" (2:3)

За 40 сек. до кінця зустрічі Назаров бурхливо висловив обурення рішенням суддів покарати його команду двохвилинним штрафом за порушення чисельного складу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на newsru.com.

Спочатку Назаров викинув на лід рушник, потім запустив поїлкою в бік головного арбітра Сергія Карабанова, за що тієї ж миті отримав дисциплінарний штраф до кінця гри. Потім розлючений тренер декілька разів показав відомий жест з двох рук.

Після гри Назаров пояснив свою поведінку тим, що вивели його з себе рішення суддів, які у Владивостоці нібито є "заручниками" кураторів місцевого клубу, чим і пояснюються їхні спірні рішення.

Віце-президент КХЛ Дмитро Курбатов заявив, що крім дискваліфікації тренера, "Барис" також заплатить штраф 160 тис. рублів. Індивідуальне грошове покарання накладено і на Назарова, ця сума не уточнюється. Штраф буде вираховуватися, зважаючи на його зарплату.

Крім того, грошові санкції будуть застосовані до "Адміралу" за недостатній рівень забезпечення безпеки на зустрічі.

Відзначимо, що це не перша неадекватна витівка тренера. У листопаді 2011 року під час матчу регулярної першості КХЛ в Мінську Назаров, тоді очолював підмосковний "Вітязь", схопив ключку і накинувся з нею на вболівальників. Він був дискваліфікований на два матчі й оштрафований на 130 тис. рублів. Пізніше Назаров вибачився за свою поведінку .

Зазначимо, раніше 40-річний Назаров тренував донецький "Донбас" і очолив збірну України у 2013 році.