Англія: Якщо Росія хоче сприяти розслідуванню падіння "Боїнга-777", хай вплине на сепаратистів

Постійний представник Англії у Раді Безпеки ООН закликав Росію вплинути на сепаратистів на сході України, аби дозволити експертам розслідувати, хто збив "Боїнг-777"

Про це він заявив під час засідання Ради безпеки ООН сьогодні, передає Еспресо.TV

"Необхідне окреме кримінальне розслідування, яке назве винних. Обстріли спостерігачів ОБСЄ не сприяють  цьому. Якщо Росія хоче сприяти розслідуванню, ми закликаємо Росію впливати на сепаратистів", - зазначив він. 

Також представник Англії зауважив, що доповідь Нідерландів не зовсім повна й ігнорує висновки російського розслідування. 

Нагадаємо, 17 липня цивільний літак Boeing-777 авіакомпанії "Малазійські авіалінії" виконував рейсовий політ за маршрутом Амстердам – Куала Лумпур на висоті 10 100 метрів. Близько 16:20 літак зник з екранів радарів та о 16:45 було виявлено сигнал аварійного маяка. За інформацією ДСНС, о 16:45 літак впав неподалік від Грабового на Донеччині. На борту літака перебувало 298 осіб, з них – 15 членів екіпажу. В Нідерландах упізнані 225 жертв збитого малазійського Boeing-777 в Україні.

Вже оприлюднена попередня доповідь Ради безпеки Нідерландів, що літак "Малайзійських авіаліній" "Boeing-777" розбився через ушкодження, які нанесенні ззовні. За рік буде остаточна відповідь про те, що сталося із літаком "Малазійських авіаліній".