Австралійські експерти повернуться на місце падіння Боїнга, якщо там буде безпечно, - Бішоп

Австралійські експерти готові знову взятися за розслідування, щоб знайти тих, хто збив малайзійський літак “Боїнг-777” на Донеччині

Про це під час засідання Ради безпеки ООН заявила Міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп, передає кореспондент Еспресо.TV.

“Австралія готова повернутися на місце аварії разом із партнерами із Нідерландів і Малайзії”, - сказала вона.

При цьому австралійський міністр уточнила, що для повернення фахівців у зону авіакатастрофи там має бути забезпечений безпечний доступ до місця аварії з боку бойовиків.

Вона також зауважила, що ситуація з безпекою на Сході України упродовж останнього часу тільки погіршилася.

Нагадаємо, 17 липня цивільний літак Boeing-777 авіакомпанії "Малазійські авіалінії" виконував рейсовий політ за маршрутом Амстердам – Куала Лумпур на висоті 10 100 метрів. Близько 16:20 літак зник з екранів радарів та о 16:45 було виявлено сигнал аварійного маяка. За інформацією ДСНС, о 16:45 літак впав неподалік від Грабового на Донеччині. На борту літака перебувало 298 осіб, з них – 15 членів екіпажу. В Нідерландах упізнані 225 жертв збитого малазійського Boeing-777 в Україні.

Вже оприлюднена попередня доповідь Ради безпеки Нідерландів, що літак "Малайзійських авіаліній" "Boeing-777" розбився через ушкодження, які нанесенні ззовні. За рік буде остаточна відповідь про те, що сталося із літаком "Малазійських авіаліній".