Блаттер продовжує відтягувати оголошення результатів розслідування щодо чемпіонатів світу у Росії та Катарі

Підсумки розслідування виборів країн-організаторів чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років стануть відомі не раніше наступної весни

Про це заявив глава арбітражної палати комітету з етики Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) Ханс-Йоахім Еккерт, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС". 

Еккерт зазначив, що незалежно від результатів розслідування, він не зможе позбавити Росію чи Катар права проведення турніру. Такі рішення може прийняти тільки виконком або конгрес ФІФА.

Звіт про розслідування складається з 350 сторінок. Його передав в арбітражну палату голова слідчої палати комітету ФІФА з етики. Під час розслідування, що тривало протягом року, представники слідчої палати опитали понад 75 свідків і склали звіт, доповнений аудіо- і відеозаписами з інтерв'ю. Відповідно до кодексу ФІФА, саме арбітражна палата повинна вивчити звіт і прийняти остаточне рішення у справі.

Раніше Еккерт запевняв, що результати розслідування будуть оголошені в листопаді цього року. 

Британська преса 18 березня повідомила, що катарська компанія, що належить колишньому чиновнику ФІФА Мохаммеду бін Хаммаму, перерахувала колишньому президенту Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну / КОНКАКАФ / Джеку Уорнеру $2 млн. Уорнер був одним з членів виконкому ФІФА, який вибирав країну-господарку чемпіонату світу-2022.