Бойовики не дають експертам доступу до місця падіння "Боїнга-777", - Франція в ООН

Бойовики на сході України не сприяють розслідуванню катастрофи "Боїнга-777", який був збитий на Донеччині у липні цього року

Про це у ході засідання Радбезу ООН зазначив представник Франції, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

“Всі сторони мають гарантувати негайний і безперешкодний доступ до місця катастрофи, останків жертв і матеріальних доказів. Та ми ще не підійшли до цього моменту. Сепаратисти не співпрацюють з українською владою у їх розслідуванні, адже безпечний і негайний доступ не надали слідчим”, — зазначив він.
Він підкреслив, що цим самим сепаратисти “порушують резолюцію 2166 і домовленості контактної групи між Україною, Росією та ОБСЄ”.

Представник Франції також зауважив, що його країна привітала домовленості про припинення вогню на Сході.

“Припинення вогню після 5 вересня — це лише перший крок у врегулюванні української кризи. Вирішення конфлікту — за контактною групою. Воно має включати припинення поставок зброї сепаратистам з Росії, реальне припинення вогню, контроль на кордоні і продовження політичного діалогу. Росія тут несе відповідальність, яку вона не може ігнорувати”, — резюмував він.

Нагадаємо, 17 липня літак "Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" виконував рейсовий політ за маршрутом Амстердам – Куала Лумпур на висоті 10 100 метрів. Близько 16:20 літак зник з екранів радарів та о 16:45 було виявлено сигнал аварійного маяка. За інформацією ДСНС, о 16:45 літак впав неподалік від Грабового на Донеччині. На борту літака перебувало 298 осіб, з них – 15 членів екіпажу. В Нідерландах упізнані 225 жертв збитого малайзійського "Боїнг-777" в Україні.

Вже оприлюднена попередня доповідь Ради безпеки Нідерландів, що літак "Малайзійських авіаліній" "Боїнг-777" розбився через ушкодження, які нанесенні ззовні. За рік буде остаточна відповідь про те, що сталося із літаком "Малайзійських авіаліній".

Водночас представник Литви в ООН зазначила, що Росія перешкоджає розслідуванню, не припиняючи вести агресивну політику щодо України і далі підтримуючи бойовиків на Донбасі.