Глава уряду Шотландії подав у відставку після референдуму

Глава уряду Шотландії Алекс Салмонд оголосив про відставку з посади після того, як шотландці проголосували проти незалежності від Великої Британії

Він також сказав журналістам, що покине пост лідера Шотландської національної партії, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС Україна.

"Мій час як лідера закінчується, але для Шотландії кампанія триває, і мрія про незалежність ніколи не помре", - заявив він, виступаючи у Бут-хаузі - своїй офіційній резиденції.

59-річний політик, який очолював свою політсилу упродовж 20 років, також сказав, що "на пост лідера є велика кількість висококваліфікованих і гідних кандидатів".

Салмонд повідомив, що піде з посади лідера ШНП на з'їзді партії, який має відбутися у листопаді. А після цього - залишить пост і першого міністра.

"Служити Шотландії в якості прем'єр-міністра було привілеєм мого життя. Але, як я часто казав під час кампанії за референдум, ідеться не про мене чи ШНП. Мова йде про значно важливіші речі", - сказав він журналістам.

"Ми програли референдум, але і далі можемо мати політичну ініціативу. Важливо те, що Шотландія все ще може стати справжнім переможцем", - додав політик.

Нагадаємо, у четвер 55% шотландців проголосували проти відокремлення від Британії, 45% - висловилися за.