Медведєв підписав постанову про введення мит на українські товари, але поки її "притримав"

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав постанову про введення мит для товарів з України, але воно вступить в силу лише при порушенні Києвом домовленостей у світлі асоціацію з ЄС

Про це російський прем'єр повідомив,  виступаючи на Міжнародному інвестиційному форумі в Сочі, передають "РИА Новини".

"Хочу проінформувати, що я сьогодні підписав постанову, якою вводяться ввізні мита на українські товари, тобто вводиться звичайний режим найбільшого сприяння. Йдеться про продовольство, продукції легкої та обробної промисловості, ряді інших товарів", - сказав Медведєв, виступаючи на Міжнародному інвестиційному форумі в Сочі. 

"Але ці мита будуть введені, якщо Україна все-таки почне застосовувати економічні статті угоди (про євроінтеграцію з ЄС) раніше названого терміну (1 січня 2016 року)", - уточнив глава російського уряду. 

Верховна рада України і Європарламент у вівторок ратифікували угоду про асоціацію Києва та Брюсселя, і воно повинно почати застосовуватися з 1 листопада 2014 року. Тим часом Росія, Україна і ЄС домовилися, що імплементація угоди в частині створення зони вільної торгівлі буде відкладена до 1 січня 2016 року. Протягом всього терміну виконання цієї домовленості Росія пообіцяла не вводити заходи для захисту своєї економіки, включаючи мита на ввезення товарів з України.