Німеччина на Радбезі ООН наголосила, що ніколи не визнає анексію Криму Росією

Німеччина ніколи не визнає незаконного від’єднання Криму від території України

Про це під час засідання Ради безпеку ООН заявив представник від Німеччини, передає передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

“Ми знову засуджуємо незаконну анексію Криму. Ми ніколи цього не визнаємо. Німеччина підтримуватиме Україну”, – зазначив він.

Він наголосив на важливості зупинити кровопролиття на Сході України і почати політичний процес врегулювання кризи, а також висловив переконання, що конфлікт на Донбасі можна врегулювати лише політичним шляхом.

“Важливими елементами політичних рішень є гарантування безпеки українсько-російського кордону, повна інтеграція Східної частини в Україну і повна повага суверенітету України та її територіальної цілісності... Цю кризу можна врегулювати лише політичним шляхом згідно з міжнародним правом”, – упевнений представник Німеччини.

Нагадаємо, 17 липня літак "Боїнг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" виконував рейсовий політ за маршрутом Амстердам – Куала Лумпур на висоті 10 100 метрів. Близько 16:20 літак зник з екранів радарів та о 16:45 було виявлено сигнал аварійного маяка. За інформацією ДСНС, о 16:45 літак впав неподалік від Грабового на Донеччині. На борту літака перебувало 298 осіб, з них – 15 членів екіпажу. В Нідерландах упізнані 225 жертв збитого малайзійського "Боїнг-777" в Україні.

Вже оприлюднена попередня доповідь Ради безпеки Нідерландів, що літак "Малайзійських авіаліній" "Боїнг-777" розбився через ушкодження, які нанесенні ззовні. За рік буде остаточна відповідь про те, що сталося із літаком "Малайзійських авіаліній".

Водночас представник Литви в ООН зазначила, що Росія перешкоджає розслідуванню, не припиняючи вести агресивну політику щодо України і далі підтримуючи бойовиків на Донбасі.