Вишневський, Рубінштейн та Улицька про війну, яку веде Росія проти України

Популярні сучасні письменник та культурні діячі з різних країн поділились своїми думками щодо можливого виходу з кризи

Телеканал Еспресо.TV поцікавився ставленням відомих  українських  та закордонних письменників до нинішньої ситуації  між Україною та Росією.

На відео популярні сучасні письменник та культурні діячі з різних країн діляться своїми думками щодо можливості виходу із кризи. На питання журналістів відповіли, зокрема, один із найпопулярніших письменників Польщі Януш Вишневський, грузинський письменник Дато Турашвілі, український автор Сергій Жадан та російська письменниця Людмила Улицька та інші.

«Нас повязує набагато більше, ніж роз’єднує. Але треба ці зв’язки не рвати, а берегти», - наголосив російський поет, літературний критик, публіцист та есеїст Лев Рубінштейн

«Точиться жорстока війна із нашим споконвічним ворогом, загарбником - з Росією… Ми переможемо. Тому що те, чого хоче Путін, не кладеться у логіку світового розвитку», - підкреслив  один із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників  Василь Шкляр.

«Ми маємо говорити про єдність всієї нашої української території включно з Кримом. Інакше у нас немає майбутнього», -  наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Надзвичайно важливо, щоб ми говорили собі «Тихо! Це дійсно я так думаю чи це мені сказали по телевізору?».  В Росії це надзвичайно важливий момент. Я думаю, що для всіх це суттєво – зберегти свою ідентичність та не піддаватись пропаганді, яка піднімає рівень агресії», - наголосила російська письменниця Людмила Улицька.

Нагадаємо, раніше український письменник Сергій Жадан вважає, що останні події в Україні абсолютно не змінили мислення вітчизняних політиків.