Суд припинив трансляцію РБК-ТБ в Україні, через пропаганду під забороною ще 14 російських телеканалів

Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив ретрансляцію в багатоканальних телемережах на території України російського телеканалу РБК-ТВ, винісши ухвалу про забезпечення адміністративного позову регулятора

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради з питань телебачення і радіомовлення, передає Еспресо.TV

"29 серпня судом було відкрито провадження у справі за позовом Національної ради до ЗАТ "РБК-ТВ" (Російська Федерація), щодо заборони поширення цієї російської програми. На думку регуляторного органу, інформація, яка подається в програмах відповідача, має метою негативний пропагандистський вплив на свідомість громадян з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі на грунті політичних подій", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, суд встановив ряд порушень чинного законодавства, "що проявляється у поширенні недостовірної інформації, яка пропагує агресивні дії, посягання на територіальну цілісність України".

"Таким чином, 12 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив клопотання Національної ради і зобов'язав ЗАТ РБК-ТВ, ТОВ "Агентство "Клас", яке володіє неповним правом на використання програми РБК-ТВ на території України, і зобов'язав провайдерів програмної послуги тимчасово припинити ретрансляцію в багатоканальних телемережах України зазначеної іноземної програми до набрання законної сили рішення по справі. Ухвала підлягає негайному виконанню", - повідомили в Нацраді.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва 22 вересня розгляне позов Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, в якому Нацрада вимагає заборонити мовлення на території російської телекомпанії РБК-ТБ.

7 серпня 2014 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення заборонити ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ" в Україні.

Всього станом на ранок 19 вересня Нацрада за антиукраїнську пропаганду прийняв рішення заборонити трансляцію в Україні 15 російських каналів "Перший канал. Всесвітня мережа", "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Росія-24", "TVCI", "Росія-1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Зірка", "Рен-ТВ", "РБК-ТВ", Life News, Russia Today, "Історія".