Таран: В США ще не визначились, як будуть допомагати Україні

В Сполучених Штатах Америки на даний час ще не визначились з обсягом допомоги, яку вони зможуть надати Україні

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив політолог Сергій Таран

"Візит президента України Петра Порошенка до США відбувся нормально, але він не відповідає тим очикуванням українців, що військова допмога має відбутися вже зараз. Після цього візиту ми матимемо достатньо багато завданнь. І виходячи з того, як ми будемо виконувати завдання залежить те, яку допомогу нам нададуть США,"- вважає Таран.

Також він зазначив, що все буде залежати від того, які реформи зможе првести український уряд 

"Справа не в тих юридичних стосунках які мають Україна і США, а в бажанні американського керівництва надавати чи не надавати допомогу. Зараз необхідно почекати кілька місяців, провести реформи, необхідні в формуванні країни. Довести, що Україна є сильна країна (а США допомогають тільки сильним країнам). І тоді, коли закінчиться канікули Сенату США та резолюція, що поки що лежить  у Сенаті, может бути ухвалена через кілька місяців",- сказав Таран.

Політолог вважає, що це не означає, що США залишили нас один на один з Росією. Адже, "якщо б не їх підтрика, то російські танки пройшли б набагато далі".

"Сша зараз планує допомогати в економічній сфері, мобілізувати світове співтовариство на подальші санкції проти Росії. Щодо серьйозного обладнання, яке можуть завезти США в Україну, повинні бути створені передумови, щоб скандали з корупцією, які виникають в Україні, не зачипили постачання серьйозної американської зброї",- резюмував Таран.