В Ізраїлі провели Марші Миру на підтримку України

У двох найбільших містах Ізраїлю - Тель-Авіві і Хайфі активісти групи Israel Supports Ukraine вийшли на Марш Миру

Мета зоходу - висловити протест військової агресії Росії проти України, йдеться у повідомленні на сторінці заходу "Stop the war in Ukraine" у Фейсбуці.

"Ми, група ізраїльських активістів, виходимо на Марш Миру для того, щоб зупинити війну, яка ведеться на території України російським урядом! Кожен день в Україні гине мирне населення, діти, жінки, люди похилого віку, і воїни, які захищають свою країну від російського агресора. Путін вже домігся свого, про нього напишуть в книжках історії, що він першим розгорнув "гібридну війну", стратеги будуть вивчати її в університетах ... а наші діти будуть нас судити і запитувати - що ми зробили для того, аби зупинити цю війну! Сьогодні не можна мовчати і не діяти, бо ця безмовність світу завтра може обернутися проти нас!", - ідеться в повідомленні організаторів заходу.

Близько 350 прихильників України простягнули в Тель-Авіві «живий ланцюг» вздовж набережної Середземного моря. В Хайфі біля знаменитих Бахайських садів участь в акції взяли майже півтори сотні чоловік.

За словами керівників групи Israel Supports Ukraine, головною метою заходу є заклик до миру для України і припинення іноземної агресії проти держави. Також організатори хотіли пояснити ізраїльтянам всю драматичність ситуації, в якій опинилася Україна.

Нещодавно російський журналіст Леонід Парфьонов висловився на підтримку Маршу миру, який має відбутись в Москві 21 вересня.