Кабмін виділив 235 млн. грн. на облаштування держкордону

Кошти планують направити на забезпечення безпеки державного кордону України

Про це йдеться у постанові уряду № 458 від 17 вересня, передає РБК-Україна.

«Відповідно до частини шостої статті 23 Бюджетного кодексу України передати бюджетні призначення, передбачені в 2014 році Міністерству фінансів у спеціальному фонді державного бюджету за програмою 3511650 «Реалізація програм допомоги Європейського союзу» в сумі 235 047,4 тис. гривень, джерелом надходження яких є другий транш угоди про фінансування програми «Підтримка секторальної політики управління кордоном в Україні», Міністерству внутрішніх справ за програмою 1002030 «Матеріально-технічне забезпечення державної прикордонної служби України та утримання її особового складу» для здійснення заходів, спрямованих на забезпечення безпеки державного кордону», - йдеться в повідомленні. 

Відповідно до документів, Міністерство внутрішніх справ зобов'язане погодити передачу коштів із комітетом Верховної Ради з питань бюджету. Після цього Міністерство фінансів має внести відповідні зміни до розпису держбюджету, а Держказначейство - перерахувати МВС зазначені кошти. 

Нагадаємо, 12 вересня Кабмін виділив перші 100 млн. грн. на будівництво оборонних укріплень на кордоні з Росією - проект "Стіна".