МЗС Росії: Російські війська на території України не перебувають

Росія знову бреше про свої війська, а заклики Європи називає «нікчемними»

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу МЗС Росії.

У МЗС Російської Федерації назвали «нікчемним» рішення Комітету міністрів Ради Європи від 17 вересня, в якому міститься заклик до Росії забезпечити виведення російських військ з території України.

"Ряд положень рішення Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ) від 17 вересня в т.ч. по згаданому питанню, не мають нічого спільного з дійсністю. Російські війська на території України не перебувають", - заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

Він додав, що "КМРЄ не володіє ні мандатом, ні інструментарієм для того, щоб виносити судження з таких питань, тим більше щось" визнавати ".

"Розглядаємо згадані пасажі прийнятого тексту як продиктовані Комітету міністрів ззовні і продавлені ідеологізованим арифметичною більшістю при голосуванні", - зазначив Олександр Лукашевич.

За його словами, "в рішенні проігноровано головне - відповідальність Комітету міністрів Ради Європи за наполегливу відмову української влади припинити масове нехтування в цій країні норм Європейської конвенції про права людини (ЄКПЛ), в т.ч. розслідувати відповідно до її нормами трагічні події, що забрали велике число людських життів ".

Окрім цього, він зазначив: «В силу цих причин згадане рішення КМРЄ мізерно, має лише пропагандистське значення для його авторів, які не соромляться зловживати високим авторитетом Комітету міністрів Ради Європи в своїх спробах зірвати крихкий процес національного примирення на Україні».