Пашинський розповів, чому Майдан не відбувся у 2011 році

Ув’язнення Юлії Тимошенко у 2011 році не стало причиною виникнення Майдану завдяки роботі піарників тодішнього президента Януковича, однак воно стало точкою відліку наростання невдоволення українців

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив народний депутат Сергій Пашинський.

«Коли ув’язнили Юлію Тимошенко, в той день було три тисячі «Беркуту» і десь сім тисяч протестувальників, із яких половину ми організовано привезли своїх партійців. Я розумію, що ув’язнивши Тимошенко, Янукович просто переставляє нашу країну на інший шлях, як стрілочник, на шлях у прірву. Але тоді ніхто не вийшов. От ми два роки ходили на ці акції – спочатку по тисячі, потім по дві», - розповів депутат.

Він також відзначив, що люди не повстали через хорошу роботу піарників Януковича в медіа.

«Чому люди не вийшли тоді? І зневіра, і час не дозрів, риторика Януковича, промивання мізків, все воно працювало. Ви ж пам’ятаєте, що було в засобах масової інформації. Людина завжди хоче кращого, завжди хоче вірити в краще. Янукович і його піар-служба маніпулювали нами. Вони розповідали: «Ви не хвилюйтесь, ми ув’язнимо Тимошенко, але ми йдемо в Європу». «Ув’язнимо ще когось-там, але ми будемо демократією».

Критична маса накопичувалась, і Янукович не зрозумів, що був детонатор – мрія. Він відібрав мрію, і країна вибухнула», - сказав Пашинський.