Пашинський розповів, чому Народний фронт не об'єднався з Блоком Порошенка

Об’єднання «Народного фронту» з «Блоком Петра Порошенка» не відбулося, бо резидент поставив депутатам, які ввійшли до «Народного фронту» неприйнятні умови

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів народний депутат Сергій Пашинський.

«Дійсно переговори тривали, але умовою Петра Олексійовича було те, що ми повинні були вступити в список партії Петра Порошенка. А я не хочу вже більше вступати ні в партію Юлії Тимошенко, ні в партію Петра Порошенка. І це був принциповий момент. І там їхній лідер партії Луценко любить розповідати проте, що ми квоти не поділили. Ніяких квот ми не ділили, конфлікт був у самій моделі. Коли ми приймали поправку щодо виборчих блоків, ми пропонували, «давайте ми проголосуєм блок і ми готові на співпрацю», адже блок не передбачає розчинення, він передбачає самостійність. А формат партії нам не прийнятний», - наголосив Пашинський.

Він також відзначив, що пропозиція об’єднання була спробою монополізувати владу в одних руках, що суперечить вимогам Майдану.

«Друге питання, яке нас хвилює, ми повинні розуміти, що у нас парламентсько-президентська республіка. І народ на Майдані вимагав – не треба більше концентрації влади в одних руках. Важливий принцип розділенні гілок влади. А зараз іде спроба знову монополізувати всю владу в одних руках. Історія чітко показує, що до добра це не приводить», - сказав Пашинський. 

Читайте також: Пашинський: Українська нація народилася в ніч на 11 січня 2014 року