Перші вантажівки «гуманітарного конвою» повертаються в Росію, - ЗМІ

Радник голови МВС каже, що «камази» були порожніми

Перші машини з колони «гуманітарного конвою», які незаконно перетнули держкордон України та прибули до Донецька з 2 тонами "допомоги", вже повернулися на територію Росії. Про це Українська правда повідомляє з посиланням на «Интерфакс».

У свою чергу радник глави МВС України Зорян Шкіряк заявив: за оперативною інформацією, третій російський «гуманітарний конвой» прийшов до Донецька порожнім.

«Від інших конвоїв цей відрізняється тим, що мав безпрецедентну охорону з числа військовослужбовців Росії, представники самопроголошених утворень "ДРН" та "ЛНР" до конвою не допускалися», - заявив Шкіряк.

Як відомо, 20 вересня колона приблизно з 200 машин з російською «гуманітарною допомогою» прибула до Донецька.

Загальна вага вантажу - близько двох тисяч тонн. За даними російських ЗМІ, у машинах з Росії привезли «продукти харчування, генератори, медикаменти, теплі речі, питну бутильовану воду» для жителів Сходу.

Раніше Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив, що не бачить сенсу брати участь у підготовці третього російського гуманітарного конвою для жителів південного сходу України.

У свою чергу в РНБО повідомляли: Раді нацбезпеки та оборони нічого не відомо про вміст вантажівок третього "гуманітарного конвою", який перетнув кордон України 20 вересня.