Ходорковський заявив, що готовий замінити Путіна

Колишній глава компанії ЮКОС Михайло Ходорковський заявив, що міг би зайняти пост президента Росії, якби це було необхідно для подолання кризи в країні

Про це він заявив 20 вересня о інтерв'ю Le Monde на фестивалі, присвяченому 70-річчю газети, пише РБК.

Відповідаючи на питання журналістів, він пояснив, що в даний час перед ним таке завдання не стоїть. При цьому, в разі необхідності подолання кризової ситуації та проведення конституційної реформи, він буде «готовий взяти на себе цю частину роботи». Ходорковський також пояснив, що конституційна реформа в основному складатиметься в перерозподілі президентської влади судовій системі, парламенту і громадянському суспільству. 

Крім того, Ходорковський перезапустив свій проект «Відкрита Росія». За його словами про створення партії не йдеться. Також на відміну від колишнього фонду, який був створений керівництвом ЮКОСа в 2001 році, «Відкрита Росія» не реєструватиметься, а також не матиме офіс ні в Москві, ні в регіонах. Як повідомив бізнесмен в інтерв'ю газеті «Ведомости», мета організації - допомогти «європейськи орієнтованої частини російського суспільства».