Порошенко каже, що фізично не встиг розповісти українцям про "закони по Донбасу"

Президент України Петро Порошенко каже, що не встиг пояснити, які закони по Донбасу будуть голосуватися у Верховній Раді і які були проголосовані", тому що в той же день після голосування вилетів до США

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Одразу після обрання мене президентом був презентований мій "мирний план" з врегулюваня конфлікту. Перший - амністія, другий – спецрежим, децентралізація влади. Що змінилося з того часу? Значно скоротилась територія нашоъ держави, окупована бойовиками,  та ми чітко визначили предмет цих законів – "особливий статус", зокрема. Назва законів і їх зміст звучить абсолютно по-різному – "про місцеве самоврядування" регіонів", - зауважив Порошенко.

На питання про те, що голосування відбувалося у дивний спосіб, і тепер неможливо підтвердити, хто за "закони по Донбасу" голосував, хто ні, Порошенко заявив, що перше - форма і спосіб голосування Верховноъ Ради – це справа депутатів. Друге – він підтримує закрите голосування. Також Порошенко нагадав, що попереду вибори.

Як відомо, голосування за "закони по Донбасу" відбулося у закритому режимі 16 вересня. Верховна Рада проголосувала законопроекти про особливий статус Луганської і Донецької області та про амністію.