"Кримська влада" все дужче тисне на татар, - Джемілєв

Поки Крим залишається окупованою територією, вирішити проблему кримських татар, на яких все частіше тисне місцева влада, неможливо

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на "Deutsche Welle" та слова лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

"Ми звертаємося до всіх міжнародних інстанцій, підтримуємо відносини з посольствами. Але я не думаю, що це спричинить якийсь ефект, оскільки ми маємо справу з державою, яка не дотримується ні моральних, ні етичних, ні правових норм ", - зазначив Джемілєв.

За його словами, "можливо, можна як послабити пресинг на кримськотатарський народ, але вирішити проблему до звільнення Криму від окупації неможливо".

За підрахунками Джемілєва, за останній час на території анексованого Росією півострова силовики провели 30-40 обшуків в будинках кримськотатарських активістів, членів Меджлісу, в мечетях, медресе, бібліотеках у пошуках зброї, наркотиків і так званої забороненої літератури.

"Особливо "полюють" на мої книги. Силовики в основному і самі не розрізняють, яка саме література заборонена, але застосовують цей привід, щоб проводити обшуки. Були попередження і телебаченню. Наприклад, два дні тому каналу АТР (кримський телеканал, який веде мовлення, зокрема, кримськотатарською мовою) Погрожували закриттям, оскільки в ефірі показали фрагмент інтерв'ю зі мною", - повідомив Джемілєв.

Зазначимо, що поліція постійно обшукує помешкання кримських татар.