За добу українські військові у відповідь на обстріли знищили 40 терористів

Протягом доби сили антитерористичної операції знищили до 40 бойовиків, одну реактивну систему залпового вогню БМ-21 Град і дві гармати

Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook. 

"Українські військовослужбовці здійснюють вогневі ураження по противнику лише з метою нейтралізації його вогневих точок", - підкреслили в прес-центрі. 

Незважаючи на режим тимчасового припинення вогню, незаконні збройні формування продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції. 

Зокрема, артилерійським і мінометним обстрілам, а також обстрілу з використанням ракетних систем залпового вогню БМ-21 Град піддалися блокпости та опорні пункти сил АТО, розташовані в районі Макарове Луганської області. 

Також терористи обстріляли позиції сил АТО поблизу населених пунктів Піски, Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка, Миколаївка, гостра могила, Рідкодуб, Центральний, Золоте, Розсипне, Степове, Сміливе, Дебальцеве, Гірське, Фрунзе, Чорнухине, Покровське, Орлово-Іванівка, Водяне, Шевченко, Приовражне, Калинівка, Мирний, Нижня Кринка Донецької області. Також було здійснено вогневий напад на аеропорт Донецьк. 

Сили АТО здійснюють ізоляцію кризових районів шляхом несення служби на блокпостах, опорних та наглядових пунктах, зокрема, в районі Маріуполя. "Наші військові неухильно дотримуються режиму тимчасового припинення вогню і приступили до реалізації мінських угод для встановлення миру в Донбасі", - підкреслили в прес-центрі.