Німці протягом місяця збудують житло для біженців з Донбасу

Крім того, партнери з ФРН взяли на себе зобов'язання забезпечити харчуванням 1,5 тис вимушених переселенців

За підсумками зустрічі голови облдержадміністрації Валерія Баранова з представниками німецької компанії "Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit" розпочато роботу по встановленню в області універсальних будиночків для переселенців з Донбасу. Про це керівник області повідомив журналістам під час брифінгу, повідомляють "Известия".

"Ми домовилися, що будинки будуть третього ступеня складності. Тобто, не картонні приміщення, а такі, які можна буде використовувати й надалі. Ми вже розподілили, що будинки будуть встановлені в Запоріжжі на Пісках для 500 осіб, для 500 в Бердянську, і ще для 500 переселенців - в Приморському і Якимівському районах », - повідомив голова ОДА. 

Крім того, німецькі партнери взяли на себе зобов'язання забезпечити харчуванням 1,5 тис вимушених переселенців. 

Як повідомляє прес-служба ЗОДА, цей проект реалізується в рамках домовленостей між Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом України Петром Порошенко. Запорізька область стала однією з трьох областей - учасниць програми. 
 
Валерій Баранов також наголосив, що обласна влада почала працювати над переселенням з наметів військових, які несуть службу на території області. Для них шукають капітальні теплі приміщення в місцях їх дислокації, щоб воїни були забезпечені нормальними умовами в холодну пору року.

Раніше Німеччина на Радбезі ООН наголосила, що ніколи не визнає анексію Криму Росією.