Порошенко назвав причини трагедії під Іловайськом

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам назвав нові причини трагедії під Іловайськом

За його словами, до трагедії в Іловайську, де частини української армії потрапили в оточення і зазнали значних втрат при виході з нього, привела затримка прибуття підкріплень на 3 дня, а також втеча деяких підрозділів, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

Якби підкріплення прийшло вчасно, а деякі здебільшого не покинули місце дислокації, оперативна ситуація, за версією президента, для регулярних частин армії Росії, що вторглися в Україну, могла бути гіршою. 

Президент зазначив, що 51-я механізована бригада, значна кількість бійців якої здалися в полон, буде розформована. Замість неї буде створена 14-а бригада, в якій служитимуть інші військовослужбовці під іншим командуванням. 

Нагадаємо, раніше заступник голови Дніпропетровської ОДА Святослав Олійник заявив, що близько 500 тіл загиблих українських військових знаходяться на території, підконтрольній терористам. Він повідомив, що зараз у зоні АТО працюють пошукові групи в рамках координації волонтерського руху МОУ. 

"За даними цих пошукових груп, які щодня збирають тіла в районі Старобешеве, Іловайська та Саур-могили (в зоні наступу російської армії, розпочатого 24 серпня-ред.) І на територіях, які не знаходяться під контролем української влади, ми очікуємо, що там буде знайдено 400-500 тіл Більшість з цих тіл не підлягають впізнанню", -. зазначив Олійник.