Президент Польщі офіційно затвердив новий уряд на чолі з Евою Копач

Президент Польщі Броніслав Коморовський офіційно затвердив склад нового уряду країни на чолі з прем'єр-міністром Евою Копач

Копач і її міністри під час церемонії у Президентському палаці виголосили текст присяги, пообіцявши неухильно дотримуватися конституції та працювати на благо держави та її громадян, передає Еспресо.TV з посиланням на Gazeta Wyborcza.

В уряді Копач залишилося 13 міністрів з кабінету колишнього прем'єра Дональда Туска, який був змушений піти з цієї посади після призначення головою Європейської ради.

Міністром закордонних справ стане Гжегож Схетина. Главою МВС республіки стала Тереса Петровська, міністром юстиції - Цезарій Ґрабарчик, а керівником міністерства адміністрації та цифрових технологій Анджей Халіцький.

Оборонним відомством, як і раніше, буде керувати Томаш Семоняк, який в уряді Копач став також віце-прем'єром. Міністром держскарбниці залишиться Влодзімеж Карпіньскій.

На своїх місцях залишаться і міністри від Польської селянської партії, яка входить в правлячу коаліцію, - віце-прем'єр і міністр економіки Януш Пехочінській, праці та соціальної політики - Владислав Косиняк-Камиш, сільського господарства та розвитку сільської місцевості Марек Савицький.

Копач стане 14-м прем'єр-міністром Польщі і другою жінкою в історії республіки на чолі Кабінету міністрів. Вона пообіцяла, що її уряд зробить все можливе, щоб протягом найближчих місяців завоювати довіру громадян країни.