Російського волейболіста Спірідонова можуть покарати за хамство та "гнилу націю"

Але для цього потрібно, щоб на нахабну поведінку під час матчів ЧС-2014 з волейболу відреагувала Міжнародна та польська федерації

Як повідомляє Еспресо.TV, під час ЧС-2014 з волейболу російський гравець Олексій Спірідонов неодноразово демонстрував хамство. Він "розстрілював" фанатів, а потім навіть плюнув в одного з них. Звичайно, що за жест "розстрілу" покарати Спірідонова не можна. А от за плювок у фаната, якщо його доведуть, може бути дискваліфікація. Також у прийнятті рішення може зіграти вагому роль хамська поведінка спортсмена у минулі роки.

Наприклад, після фіналу Світової ліги-2013 Спірідонов показав нецензурний жест бразильському тренеру. Також він постійно конфліктує з гравцями інших команд.

Президент Міжнародної федерації волейболу Арі Грасса після інциденту з польським вболівальником зазначив, що Спірідонова варто дискваліфікувати. Російський спортсмен у свою чергу заявив, що він не плював у фаната. Для того, щоб довести провину Спірідонова, потрібно знайти відео, а також декілька свідків.

Якщо польська федерація докладе зусиль, то справу дійсно можна зрушити з місця. Особливо після останніх заяв Спірідонова у російських ЗМІ, де він назвав поляків "гнилою нацією". За таких обставин конфлікт з волейболістом стає справою честі для поляків. Без реакції польскою сторони Міжнародна федерація волейболу не дискваліфікує гравця.

Якщо говорити про можливе покарання - це може бути фінансовий штраф, дискваліфікація на довгий термін, наприклад, 6 місяців, публічні вибачення та ін.

А поки що Польща може не звертати уваги на висловлювання скандального волейболіста, який відомий більше хамством, ніж грою, бо саме їх збірна перемогла Росію (3:2), а потім виграла ЧС.