Тимошенко розповіла про свій план відновлення миру на Донбасі

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє про необхідність реалізації Україною комплексного плану, який дозволить спинити російську агресію в країні

“Ми мусимо мати свій план з п’яти пунктів. Пункт номер один. Ми мусимо багатократно посилити нашу оборону. І у нас є можливість вигравати і протистояти”, – заявила Тимошенко у ефірі телеканалу “Інтер”, передає прес-служба партії.

Крім того, на її думку, Україна повинна посилити своє дипломатичне представництво в європейських країнах та Сполучених Штатах Америки. 

“Зараз там працює надсильне російське лобі, і вони руйнують нам шлях до Європи. Росія вже добилася, що Україна перенесла втілення угоди про асоціацію. А у нас чотири місяці не призначений посол в Німеччині, Франції, Англії, Польщі і ще 20 послів”, – зазначила вона.

“Третє. Перейти на формат переговорів з Росією з позиції сили, а це означає США-Європа-Росія-Україна, а не так, як зараз протоколи підписуються ЛНР, ДНР в присутності Зурабова”, – наголосила лідер партії “Батьківщина”.

Тимошенко також вважає за необхідне розробити спеціальну систему інформаційної політики в Європейському Союзі і в інших ключових країнах світу. 

“Це невідкладно треба зробити. І останнє. Мусить бути негайно створена ставка головнокомандувача. Це означає, що президент країни мусить взяти всю систему управління країною в свої руки, підпорядкувати обороні всі системи життя, включаючи, повну перебудову на новий лад, систему оборонної промисловості, замкнути на собі все управління, а не той хаос, який є сьогодні”, – підкреслила вона.

“Діяти потрібно, а не вірити цим меморандумам, які Путін народжує для того, щоб нас просто обеззброїти і зробити так, щоб ми не діяли. Перемога не випрошується, перемога здобувається. А реформи потрібно проводити навіть у важких умовах військової агресії. Сьогодні, на жаль, цього не робиться”, – заявила Тимошенко.