Україна планує покрити дефіцит 3 млрд кубів газу мазутом

Україна розраховує покрити дефіцит газу в 3 млрд куб. м під час опалювального періоду за рахунок мазуту

Про це на брифінгу сказав віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, передають "Українські новини".

"По газу прийнято рішення нарощувати обсяги заміщення певної частки дефіциту газу мазутом. Сьогодні проводяться розрахунки, скільки нам необхідно ресурсу, щоб його закупити. Ми розраховуємо замістити мазутом приблизно 3 млрд кубів газу", - сказав він. 

Інший обсяг дефіциту газу планується покрити за рахунок економії споживання. 

Також Гройсман зазначив, що остаточне рішення щодо початку опалювального сезону поки ще не прийнято і це залежатиме від погодних умов. 

Гройсман оцінює дефіцит газу для проходження опалювального сезону в 5 млрд куб. м.

Нагадаємо, також повідомлялося, що Київ проводить експрес-обстеження 18 газових котелень з метою вивчення їх реального технічного стану, а також можливості переведення їх на використання альтернативних видів палива.

Також акціонери Білоцерківської ТЕЦ заявили, що 10 жовтня на зборах буде розглянуто питання про часткове переведення станції на спалювання вугілля. Компанія має намір установити паровий котлоагрегат, який використовуватиме технологію спалювання вугілля в циркулюючому киплячому шарі (ЦКШ), а також облаштування вугільного господарства.