Українські теплоелектростанції почали замінювати газ на вугілля

Акціонери Білоцерківської ТЕЦ заявили, що 10 жовтня на зборах буде розглянуто питання про часткове переведення станції на спалювання вугілля

Компанія має намір установити паровий котлоагрегат, який використовуватиме технологію спалювання вугілля в циркулюючому киплячому шарі (ЦКШ), а також облаштування вугільного господарства, пише газета "Капитал".

Планована продуктивність котла - 500 т пари на годину. 

Серед найбільших українських ТЕЦ Білоцерківська посідає сьоме місце за обсягами використання газу - в 2013 р вона витрачала 217 млн ​​куб. м газу з 2,5 млрд куб. м, спожитих теплоелектроцентралями. На Білоцерківської станції - три котла тепловою потужністю 745 Гкал / год, встановлена ​​електрична потужність ТЕЦ становить 120 МВт. 

Представник Білоцерківської ТЕЦ пояснив, що мова йде про будівництво нового котла, який замінить всі три газових. Після реалізації проекту Білоцерківська ТЕЦ споживатиме близько 350 тис. т вугілля на рік. При цьому для роботи за цією технологією може використовуватися вугілля нижчої якості, ніж для діючих сьогодні в Україні вугільних котлів, оскільки на них застосовуються інші технології. Представник ТЕЦ зазначив, що проект «дуже великий» і розрахований на три роки.

Нагадаємо, Білоцерківська ТЕЦ належить олігарху Костянтину Жеваго.