Вдова депутата Володимира Рибака просить надати чоловікові статус героя

Дружина викраденого і убитого в квітні 2014 депутата звернулася до Петра Порошенка з проханням надати Рибаку статус героя Небесної Сотні

Вдова депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака, викраденого і убитого в квітні 2014, звернулася до Президента України з проханням надати статус Володимиру Рибаку героя Небесної Сотн, пише Gorlovka.ua

«Я вдячна Петру Порошенку за те, що 18 вересня у своєму виступі в Конгресі США він згадав про подвиг мого чоловіка. Сьогодні, коли розслідування вбивства мого чоловіка зайшло в глухий кут, я прошу Президента взяти це питання під особистий контроль. Надати статус героя Небесної Сотні - це визнати, що він загинув у боротьбі за єдність України, тому це не менш важливо для мене, ніж справедливе розслідування його вбивства», - заявила Олена Рибак під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. 

Володимира Рибака було викрадено 17 квітня 2014 у Горлівці озброєними людьми за спробу зірвати прапор ДНР з будівлі Горлівської міськради. 

«Правоохоронним органам ця справа тривалий час взагалі була не цікава. Тільки завдяки моїм зустрічам з Генеральним прокурором вдалося забрати кримінальне провадження з Горлівки і передати до Києва. Матеріали були отримані тільки 18.08.2014, при цьому частина матеріалів була знищена на місці», - сказав Віктор Смалій, адвокат Олени Рибак. 

Володимиру Рибаку відмовляються надати статус героя Небесної Сотні, оскільки у відповідній Постанові Кабінету Міністрів прописані тимчасові рамки, відповідно до яких ні він, ні Юрій Поправка або Юрій Дяківський не можуть отримати такий статус.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко на спільному засіданні палат Конгресу США наголосив, що переконаний у необхідності перейменування центральної площі Горлівки на честь міського депутата Володимира Рибака, якого закатували терористи так званої "ДНР".