Бюджетники на підконтрольних ДНР територіях не отримують зарплату

Працівники бюджетної сфери на підконтрольних ДНР територіях не отримують зарплату

Про це сьогодні під час онлайн прес-конференції заявила заступник голови - директор департаменту охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва, передають "Новини Донбасу".

За інформацією Петряєвої, по установам освіти в області виплата не здійснена. Також це стосується і установ культури.

"І установи культури, які знаходяться в зоні проведення активної фази АТО, також виплати заробітної плати не проведені. Всі наші театри, бібліотеки, музеї, розташовані в обласному центрі, ніякої зарплати за липень-серпень місяць не отримали", - сказала Петряєва.

Також, зі слів чиновника, працівники охорони здоров'я не в повному обсязі отримали заробітну плату на тих територіях, які підконтрольні "ДНР". 

"Нам вдалося багато лікувальних установ переключити на сусідні казначейства. І наші обласні лікувальні установи в більшості отримали заробітну плату. Але медичні училища, ряд лікувальних закладів, які не вдалося переключити на казначейства, а переключання на сусідні казначейства здійснюється з дозволу державного казначейства . Там є є заборгованість по заробітній платі за 2 місяці - липень і серпень. А, враховуючи, що зараз вже вересень на підході заборгованість і за третій місяць ", - зазначила вона.