Концерн "Калашников" після санкцій США вирішив не витрачати марно грошей на рекламу зі Стівеном Сігалом

Анонсований раніше рекламний контракт збройового концерну "Калашников" з голлівудською зіркою Стівеном Сігалом укладений не буде

Про це повідомляє у вівторок газета "Известия" з посиланням на прес-службу концерну, передає Еспресо.TV

"На даний момент ми (концерн "Калашников") не плануємо залучати Стівена Сігала в якості бренд-амбасадора. Зараз ми знаходимося на фінальному етапі формування нового бренду, і ми більшу увагу приділяємо змістовій частині", - цитує видання прес-службу концерну. 

Переговори "Калашникова" зі Стівеном Сігалом велися на початку цього року. Тоді передбачалося, що голлівудська зірка в ролі бренд-амбасадора (рекламного особи) знаменитого збройового бренду зміцнить його позиції в Сполучених Штатах - на той момент основному ринку збуту продукції "Калашникова". Однак далі розмов справа не пішла, ніяких попередніх угод і контрактів так і не було укладено. 

Представники "Калашникова" не виключають можливості залучення нового рекламного обличчя з урахуванням зміщення ринків збуту в бік країн Азії, Африки і Латинської Америки, але про конкретні претендентах мови поки не йде. У листопаді компанія планує запустити новий бренд. 

ВАТ "Концерн" Калашников" створено в 2013 році на базі заводів ВАТ "Іжевський механічний завод" і ВАТ НВО "Іжмаш", входить в структуру корпорації "Ростех". У липні цього року США ввели санкції, що заморожують поставки продукції концерну в Сполучені Штати. Це значною мірою відбилося на експортній політиці концерну. США на той момент були для нього основним ринком збуту. 

У січні 2014 року "Калашников" підписав угоду про постачання до 200 тисяч одиниць зброї в рік в США і Канаду. Раніше концерн поставляв в Америку цивільну мисливську та спортивну зброю. "Калашников" виготовляв також напівавтоматичні рушниці "Сайга-12" для поліцейських підрозділів США.