Міністр освіти, не чекаючи завтрашнього пікету, пообіцяв студентам ДонНУ евакуювати університет

Міністерство освіти і науки зараз працює над проектом переведення Донецького національного університету в один з інших регіонів України

Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Квіт на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Шановне товариство! Інформую Вас, що Міністерство освіти і науки зараз працює над проектом переведення Донецького національного університету в один з інших регіонів України", - написав він.

За словами Квіта, МОН уже шукає відповідні приміщення, в яких можна було б розмістити університет.

"Мова йде про те, що його ректор, переважна більшість студентів і викладачів зайняли принципову патріотичну позицію. Вони хочуть зберегти свій університет як інституцію, що має власні академічні традиції, й розвивати його надалі. Тому МОН шукає відповідних приміщень, розташованих компактно і придатних для перенесення університету. Також ми повинні з'ясувати, в який спосіб можна розв'язати інші матеріально-технічні та організаційні проблеми ДоНУ. Все буде гаразд!", - запевнив міністр.

Нагадаємо, сьогодні студенти та випускники Донецького національного університету оприлюднили лист до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, а також оголосили про намір пікетувати 24 вересня Кабінет міністрів із вимогою евакуації університету на територію, підконтрольну українській владі.